NDMeedenken
Home | Contact |
Home » Artikelen » Lieve Monica

Lieve Monica


Lieve (of moet ik zeggen: beste) krantenlezer,

Wanneer zeg je ‘u’? Mag je een gekregen boekenbon openmaken?

Hoe kleed je je voor een sollicitatiegesprek? Kun je thuiswonende pubers verplichten mee te gaan naar de kerk?

Veel vanzelfsprekende regels van vroeger zijn verdwenen. Gelukkig, misschien wel. Toch leeft de vraag naar de juiste omgangsvormen.

Hebt u een vraag over etiquette of levensstijl thuis, in de kerk, op het werk, met vrienden, kennissen, gasten, familie of gewoon alleen uzelf, tijdens het eten, koffiedrinken, uitgaan, logeren, werken, vakantie vieren of in de kerkbank zitten? Laat het mij weten.

Iedere week geef ik antwoorden in de zaterdagbijlage in de rubriek ‘Lieve Monica’. Daarbij neem ik regelmatig de aanvullingen, opmerkingen en kritiek van lezers mee.

Ouderwets
Ik wind er geen doekjes om: ik houd van de klassieke ‘ouderwetse’ omgangsvormen. Maar ze moeten wel eigentijds toegepast kunnen worden. Vergeef mij trouwens dat ik zo onbeleefd ben mijn achternaam niet te noemen. Alles in deze rubriek (vragen, reacties, opmerkingen) gaat anoniem. Dat is wel zo gemakkelijk.

De columns zijn eveneens (met enige vertraging, dat wel) iedere dinsdagmorgen te beluisteren in het programma ‘Aan de koffietafel’ tussen 10.00 en 12.00 uur op GrootNieuwsRadio, te vinden op 1008 AM.

Ik ben benieuwd naar uw vragen. Voelt u zich vervolgens vrij om het met mij oneens te zijn (dan neem ik die vrijheid ook).

Met hartelijke groet,

Monica

 

Uw naam *

Uw emailadres *

Uw telefoonnummer

Uw bericht *

Bestand meesturen (alleen Word-, tekst- en PDF-bestanden)

Let op: velden met * zijn verplicht!


footer